Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Hvis man sliter med å betale ned den gjelden man har, så kan det lønne seg å refinansiere gjelden til et billigere lån slik at man sitter igjen med mindre utgifter. Å refinansiere noe betyr rett og slett å finansiere noe på nytt – noe som er svært gunstig dersom du har dyre smålån eller kredittkortgjeld der renten sakte men sikkert spiser opp økonomien din. Refinansiering av lån og gjeld kan man gjøre på alle lånetyper, enten det er et forbrukslån, smålån, billån eller et boliglån.

Dette er refinansiering

Når du skal refinansiere gjeld, så tar du i praksis opp et nytt lån for å betale ned det gamle lånet ditt. Ser vi for oss at du har flere forbrukslån og kredittkort med høye renteutgifter, så vil du ved refinansiering av disse søke om et nytt forbrukslån for å betale ned den gamle gjelden din. Fremover vil du da ha kun en kreditor å forholde deg til, noe som vil spare deg masse penger i form av gebyrer og renter. Trolig vil renten også være lavere hos den nye banken din, slik at du hver eneste måned kan spare mye penger. Du blir altså ikke kvitt noe gjeld direkte, men pengene du sparer kan du bruke på å betale mer i avdrag enn hva du gjorde tidligere. Og på den måten bli raskere gjeldfri.

Hva koster det å refinansiere?

mcaesthetics_kosten1Det er ingen spesielle utgifter ved refinansiering, og de nye bankene står som regel klare med åpne armer til å ta imot deg som kunde. Som regel må du dog betale et etableringsgebyr på lånet, som kan variere fra så lite som 300 kroner til opp mot 2000 kroner. Dette avhenger gjerne også av lånebeløp. Men enkelte banker har heller ikke noe etableringsgebyr, slik at det er gratis å refinansiere. Uansett vil du lengden spare ganske mye penger på å refinansiere sammenlignet med hvis du ikke hadde gjort det.

Refinansiere ulike typer lån

Det er ikke bare refinansiering av dyr gjeld i form av kredittkort og smålån som er dyre. Som regel vil det lønne seg å refinansiere alle typer lån etter et par år, det seg være et bil- eller et båtlån, eller kanskje boliglånet. Spesielt boliglånet vil være gunstig å refinansiere etter en stund, ettersom det er store svingninger i markedet som gjør at boligen din kan ha økt i verdi siden du tok opp lånet. Ved å refinansiere kan du få gunstigere betingelser, og følgelig spare masse penger.

https://no.wikipedia.org/wiki/Refinansiering

Comments are closed.