Hva er de største fordelene med et kredittkort?

Hva er de største fordelene med et kredittkort?

Det er utvilsomt mange fordeler med å ha et kredittkort, og mange eksperter vil mene at man nå kan bytte ut bankkortet til fordel for et kredittkort med god samvittighet. Nettopp fordi det har såpass mange fordeler som det vanlige bankkortet ikke kan stille opp med. Noen av disse fordelene skal vi nevne i denne artikkelen, men primært skal vi se nærmere på de tre aller største fordelene med å ha et kredittkort!

Betalingsutsettelse, pengereserve og avbetaling

En av de aller største fordelene med et kredittkort ligger i det som var kortets natur. Med det tenker vi på det faktum at man har tilgang til lånte penger, til ethvert tidspunkt, uten at man trenger å spørre noen eller søke om det. Har man først et kredittkort, så har man en solid pengereserve med umiddelbar tilgang til penger når man måtte trenge det. Dette kan være en suveren løsning dersom det dukket opp en uforutsett regning som tømte kontoen, noe man først oppdager når man står i kassa på Rema 1000 og skal betale for matvarer for en uke. Kjenner du deg igjen i den situasjonen?

I tillegg kan man velge å utsette betalingen for det man har brukt på kredittkortet i nesten to måneder før rentene begynner å løpe. I praksis er det derfor snakk om rentefri betalingsutsettelse, som ikke koster deg noe ekstra. Dette er noe svært mange vet å benytte seg av, og alene en av grunnene til at mange bruker et kredittkort. I tillegg er det naturligvis mulig å handle ting på avbetaling dersom man ønsker det, noe som også er en stor fordel med et kredittkort.

Spar penger på bruk av kredittkort

Sparen-für-Enkel_IIEn annen fordel, som ikke alle er klar over eksisterer, er at man kan spare penger på å bruke et kredittkort. Svært mange moderne kredittkort har et bonusprogram populært kalt cashback, der man får penger tilbake når man handler. Som regel ligger bonusen på noen prosent av det du handler for, og enkelte bonuser gjelder alt du handler, mens andre igjen kun gjelder spesifikke bransjer. Den beste bonusen på markedet lyder på 1% av alt du handler. Bruker du 10 000 kroner i måneden i forbruk, så har du i løpet av en tolvmånedersperiode spart inn 1200 kroner. Helt gratis!

Mange kredittkort har også fordels- og rabattprogrammer som gir deg avslag når du handler hos samarbeidende kjeder. Ofte gjelder dette hoteller, leiebil, flyselskaper og så videre, så for den som reiser mye, så vil et kredittkort være gull verdt – også for lommeboka.

Reiseforsikring og sikkerhet

Reiseforsikringen, som er innbakt i svært mange kredittkort og er gratis dersom du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet, har i mange år vært et godt argument for nordmenn til å skaffe seg kredittkort. En slik reiseforsikring kan være nokså dyr i banken, slik at du sparer ganske mye penger på bruke den som (kanskje) er innebygd i kredittkortet ditt. Da blir hele reisefølget automatisk forsikret, og du trenger ikke bekymre deg når du er på reise for at det skal skje noe. Reiseforsikringen gjelder som regel både sykdom og skade i tillegg til tyverier og lignende.

Samtidig er det veldig greit å betale reiser med et kredittkort. Du blir automatisk da beskyttet av kredittkjøpsloven, som gir deg langt større rettigheter dersom en flyavgang skulle bli kansellert, eller at selskapet du kjøpte billettene hos skulle bli lagt ned før reisetidspunktet. Generelt så lønner det seg alltid å handle tjenester med et kredittkort, og da spesielt ved netthandel, rett og slett fordi sikkerheten rundt bruk av kredittkort er større enn ved et vanlig bankkort.

http://www.smartepenger.no/markedsoversikter/106-markedsoversikt/846-fordeler-du-far-i-kredittkortene

http://www.dinside.no/912571/bruk-fordelene-med-kredittkortet

Comments are closed.